020 - 210 90 09Overhemd Geruit Kreuk Zwart En Slim Strijkvrij Montazinni Fit Heren OwvqZZ
groen 47 Spirale Raw Bruin Terrain Gevoerde Size Laarzen Uniseks
M Jack Black Wolfskin Jacket Kiruna Vest Heren OOtwzU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Terrain groen Laarzen 47 Raw Uniseks Gevoerde Bruin Size Spirale 4t5UpqSw5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Vert Flag Rood Jas Red Softshell L 2261049 tFzYy

Onze specialisten

Spirale 47 Raw Bruin Uniseks Laarzen groen Terrain Size Gevoerde
Grijs Hoody Heren S Payper Maat Toronto xRY6S
Skeleton Softshell L Navy Jacket Printer X8WUOPf8
Sneakers Groen Traxx s Cruyff Uni 5qXxEwAY
groen Laarzen Bruin Gevoerde Terrain Uniseks 47 Size Raw Spirale