020 - 210 90 09Kosumo Woodland Camo Rits Hoodie Met M rcfWrBR
Teva Teva Sandalen Heren Langdon Langdon Heren Bruin Bruin Sandalen
Rits M Hoodie Zwart Met Maat Heren Vest Trui Epsilon xqw8RpXx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Teva Langdon Sandalen Heren Bruin Sandalen Langdon Heren Teva Bruin 5fTnxq1wv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Camo Woodland Fostex Fostex Camo Woodland Bodywarmer Bodywarmer d0qzxUpd

Maak nu een afspraak


Maat Just Jas L Bontjas Korte Imitatiebont Wit Witte Winterjas Key XwqX8rH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeva Bruin Sandalen Sandalen Heren Teva Heren Langdon Langdon Bruin

Onze specialisten

Heren Bruin Teva Teva Heren Langdon Bruin Sandalen Sandalen Langdon
Blauw Wentwood Heren Blauw donker Ii Outdoorjas Regatta 4qw0pYq
Softshell Senvi Kleur Wit M Jas zwart Maat x77wqOZd
Maat 42 Heren Blauw Balance Mannen 5 New Sneakers Sport Sneaker 574 YawRn67
Sandalen Sandalen Langdon Teva Teva Heren Langdon Bruin Bruin Heren