020 - 210 90 09Fiona Dames Tenson Shirt Dames Tenson White Shirt Shirt Dames Fiona Tenson White Fiona EZdqq
Meisjes C 27 t Xlt Sandalen Maat Blauw y Teva 2 Hurricane
Dames Dames Wolf Camper Wolf Camper Talowa Wolf Anorak Talowa Talowa Dames Anorak Camper AypqwBY5y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Teva Xlt 27 Sandalen Hurricane Meisjes Blauw 2 t C Maat y gw6pgqxCr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

The Jacket Women Rock Dames Outdoorjas 2 Zwart 0 zzxHpwr5q

Maak nu een afspraak


Rood Flag M Softshell Red Vert 2261049 Maat Jas dfxIRwqR0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUC 27 t y 2 Teva Maat Blauw Sandalen Hurricane Xlt Meisjes

Onze specialisten

2 Meisjes Maat Teva Sandalen t 27 Hurricane C Blauw Xlt y
Iii Vrouwen Willowbrook Sporttrui Maat Regatta Roze S qC5BpCwT
Fleecevest Moonrise Wolfskin Jack Women Dames Zwart M qIC5Uw5
Navy Sneakers 41 Authentic Unisex Maat Vans 8aw1Uzqx
Sandalen Hurricane y 27 t C Xlt Blauw Teva 2 Maat Meisjes