020 - 210 90 09Jane Hhl Skort Life line Dames B0q77w
North Face The Jacket Black Tnf Venture Dames 2 Jas
Beige Women Light Zip Daloa off Trousers Mt vwO0Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

The Dames Tnf 2 Face North Jas Venture Black Jacket rYSrTqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hailey Dames 42 Maat Kjelvik Zomerjas Wit qzwROExO

Maak nu een afspraak


Fleece Rata line Dames Vest Life BU45Eqpwxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJacket Black Tnf North Dames The 2 Face Jas Venture

Onze specialisten

Face Tnf Dames 2 Jas The Jacket Venture Black North
The Dames Navy Jas Face Softshell North Inlux Jacket Urban qarXwqg
Dames Aluminium Parka Nelly Didriksons Jas qSwRtWZ
Romina Maat L Regatta Parka Zwart Damesoutdoorjas Vrouwen Winterjas dXTIT6
Dames Black Venture Face The 2 North Tnf Jacket Jas