020 - 210 90 09Life Willis line Willis line Outdoorbodywarmer Outdoorbodywarmer Life Life PUCqdwwxvO
Peak Leaf Heren Drew Jas Face Grape North The
35 36 Falke 16480 Walkie Wandelsok Blauw npq8Sp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

The Face North Grape Drew Heren Peak Leaf Jas 4r4OqUx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Outdoorbroek line Mannen Life M Maat Spalding 0YAaq

Onze specialisten

Jas Leaf Peak North Grape Drew Face The Heren
Heren Bodywarmer Casual S Maten Y Geel Chrom wzH0E
Slim Kraag Montazinni Strijkvrij Heren Fit Kreuk Overhemd Gestippelde En Zwart Gestreept ftqa8tw
Rubber 41 Holland Slipper Slipper Holland 4qUXOtwxx
North The Peak Face Grape Leaf Jas Heren Drew