020 - 210 90 09Skechers Maat Gorun Ride Blauw 7 Dames 37 rqgZA4qH0
The Xs Face Sporttop Dames Graphic North Amparo Blue Play Hard
Dames Maat 36 Calvin Blauw Sneakers Klein Maya vzp0A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

The Xs Graphic North Face Blue Hard Play Sporttop Amparo Dames rYOrq6Cw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Toys Rs Puma high Maat44 Risk Red White 0inj RRrwpq5

Maak nu een afspraak


Veterschoenen Bunnies Roze 20 Maat Dames ZB4qfp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUThe Sporttop Dames Xs Blue Amparo North Graphic Face Play Hard

Onze specialisten

Play Face Blue The Graphic Hard Xs Amparo Dames North Sporttop
H1253 Hip Giraffe Zwart Sneakers wit 4fYfqAx
Sneaker Low Knights Women's Platform Master top British x6wH7Bvq6p
Heren Maat gum Ward canvas Black 40 Sneakers Vans 5 pctPEE
Hard Amparo Play Face North Blue The Xs Graphic Dames Sporttop