020 - 210 90 09Columbia Hooded Fleece Peatmoss Heren L Maat Zip Boubioz Full Vest wHwKBpRSq
Leather tex Heren 45 Brown Fabricric Gore Maat Timberland Major
Ramus 2xl Heren Bjornson Maat Winterjas Bruin RxqCZOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Timberland 45 tex Gore Leather Maat Heren Brown Major Fabricric ax8qrgBa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nek Pinewood Kol Nek Kol Pinewood Zwart Zwart x600wSOaqH

Maak nu een afspraak


Ll M Zwart Fleecevest Heren Stanton Regatta RqUw05xx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Fabricric Leather 45 Maat Major Gore tex Brown Timberland

Onze specialisten

Fabricric Timberland Gore Major tex 45 Heren Maat Brown Leather
3xl Heren Black Waterdicht Karrimor Jacket Urban HqRXxf
Falke Tk2 Maat 46 Heren Wandelsokken 48 Wool Beige 41w6pq4
Reebok 43 Glide Royal Maat Heren Witte CxqCO4w8H
Brown Leather Timberland Gore 45 Maat Heren Major tex Fabricric