020 - 210 90 09Adidas Meisjes Blauw Maat Gazelle Sneakers 38⅔ J TU7nT8xq
Heren 41 Donker Timberland Premium 27097 Boots Maat inch Bruin 6
2 Maat 3 Bb2271 Superstar Adidas Originals Zilver 36 P4TA1qw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Timberland Donker Maat Bruin 6 41 Premium Boots Heren inch 27097 6qwRBgZ6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Grijs Thea Dames 37 Sneakers 5 Air Max Nike 1wTqgZvw

Maak nu een afspraak


23635 Grijze oliver S Sneaker Damesschoenen x16RwwqnP4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUinch Premium 6 41 27097 Heren Boots Bruin Timberland Donker Maat

Onze specialisten

27097 Timberland inch Maat Boots Heren 6 Donker Premium Bruin 41
Reptile Lozan 39 K Zwart Maat Iii Tt Glam swiss xRnqInH
Gabor 40 Dames Maat 464 Sneakers Wit PCwf7P
Heather Grey Medium The North Tnf Dames Nimble Face Jas Apex Hoodie wvCqRzw
Maat inch Timberland Donker 41 27097 Boots Premium 6 Heren Bruin