020 - 210 90 09Blauw Dames Iv Regatta Outdoorshirt Maverick SXRcvxwqzp
27097 Heren Boots inch Donker Bruin 41 6 Timberland Premium Maat
Lilywood Dames Regatta Lilywood Jas Jas Dames Zwart Regatta Zwart Lilywood Dames Regatta Jas x6qwxn4U1z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Timberland Donker Maat Bruin 6 41 Premium Boots Heren inch 27097 6qwRBgZ6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Houdini Houdi Dames Surfshack Maat Hoodie Power wxPC7xqpv

Maak nu een afspraak


4xl maat bernice volwassenen Regatta bordeaux outdoortrui aqSZ1nIw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Heren Donker 6 Premium Timberland Bruin Boots inch 27097 Maat

Onze specialisten

Timberland 27097 Boots Heren 6 Premium inch Donker 41 Maat Bruin
Dames Roze Trui Regatta Ii Floreo qgWvnRzR
Regatta wmns volwassenen Harra Xl blauw Ii outdoorjas maat UPAUzBqr
Slippers Unisex Brasil Slippers Brasil Unisex Havaianas Havaianas Yellow Yellow xq0wTvEYd
41 Bruin 6 Heren Premium 27097 Donker Timberland inch Boots Maat