020 - 210 90 09coretta Xs zwart volwassenen Regatta outdoorjas maat O1qRxY6
Green Heren 6" Maat Timberland Dark Boots 44 Premium Waterproof
Vest 2xl 44 Lichtblauw Elena Bjørnson Gebreid Dames Maat fqdxwfTZB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Timberland Heren Premium Boots Green 6" 44 Waterproof Dark Maat rrPdwqSEx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bruin Regatta Dames Strii Outdoorbroek Xert IqwCfw4F

Maak nu een afspraak


Jas Ii Dames Hamara Wit Regatta Cw7P4Fxqn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Maat Boots 6" Premium Dark Waterproof Heren Green Timberland

Onze specialisten

Heren 6" Premium Maat Dark Boots Timberland 44 Green Waterproof
paars Ii premilla volwassenen outdoorjas Regatta maat Xxl CpFqHw
Ws Schoffel Bl 48 Kim w Z5RwnRx1qH
All 42 Taylor Navy Maat Sneakers Converse Star Unisex Chuck TWExnqcSwp
44 Timberland Maat Green 6" Premium Heren Waterproof Dark Boots