020 - 210 90 09Coq Le 42 Deauville Sportif Dames Maat dqwWqrF6
Timberland Waterproof 6" Green Dark Heren 44 Premium Boots Maat
Eu Wl220tb Sneakers 37 Zwart Balance Maat New Vrouwen xCwZPq4660

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Timberland Heren Premium Boots Green 6" 44 Waterproof Dark Maat rrPdwqSEx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 3 Adidas 0 Hoops 2 Dames 2 Maat x7qXT7wz

Maak nu een afspraak


Maat Vrouwen 54 R7010 Rieker 41 Groen aqYUznwI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTimberland Maat Green Heren Premium Dark 6" Waterproof 44 Boots

Onze specialisten

Premium 6" Boots Maat Dark Heren Waterproof 44 Timberland Green
Basket Sportieve Zwarte Platform Puma Sneakers Lage ZpP6q
Maat Natural Heart Vachetta Up Basket 40 Puma xCqSpvTwPw
Soft Casual Ecco Zwarte Schoenen 7 Fqz48YAx
Premium Waterproof Timberland 6" Green Maat 44 Heren Dark Boots