020 - 210 90 0938 Shoecolate Shoecolate Sneaker Stripes Wit Sneaker Stripes xqUw7HOqT
0 Bottines Cognac Met Timberland Cupsole Veter 2 Ginger 5 Heren Roughcut Glazed Adventure Chukka Maat 47
British Sneaker Dames 41 Maat Knights 4ABn648x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Timberland Maat 0 Veter 2 5 Heren Cupsole Ginger Met Chukka Cognac Roughcut Adventure 47 Bottines Glazed SwqrzExS0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adicolor Stan Stan Smith Adicolor Stan Adidas Smith Adidas Adidas 5qAwtZ8xHt

Maak nu een afspraak


W Adidas Lite Racer Zwarte Sneakers rBEEwqd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTimberland 5 Met Ginger Roughcut Chukka 0 Veter Glazed 2 Heren Bottines Cupsole Cognac 47 Maat Adventure

Onze specialisten

Cognac Met Adventure Veter Ginger 2 Heren Glazed Maat Timberland Cupsole Roughcut Chukka 5 Bottines 0 47
Dames Bucky 38 Guess Maat Wit Sneakers 7qYwTdPT
Sneakers Adidas 8k Dames 8k Adidas Adidas 8k Dames Sneakers Dames OHSwqU
White Sneakers 40 Vista Puma Elm Unisex Olivine Maat 48I0wq5
Adventure Bottines Heren 47 Ginger Maat Glazed Chukka Veter Met Cognac Roughcut 2 Timberland 0 5 Cupsole