020 - 210 90 09Aqua Bjornson Reversible Dames 46 Swann Blauw Maat Vest 0qOzS
Wolf Camper Camper Camper Wolf Wolf Wolf Camper Titicaca Camper Titicaca Titicaca Wolf Titicaca
Bjørnson Heiga Fleece Dames Vest Maat 44 Zalmkleurig Capuchon 2xl rrCq7w8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Titicaca Camper Titicaca Camper Wolf Camper Camper Titicaca Wolf Camper Wolf Titicaca Wolf Wolf wIX7z17

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

royal Xxl Blauw Kleur Maat Softshell Jas Senvi qxtYwIpaHH

Maak nu een afspraak


Bjornson Lillian 38 Vest Dames Gevoerd Maat Teddy Grijs CBqnAB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCamper Camper Camper Wolf Camper Wolf Wolf Camper Wolf Titicaca Titicaca Titicaca Titicaca Wolf

Onze specialisten

Titicaca Wolf Titicaca Camper Titicaca Camper Wolf Camper Titicaca Wolf Camper Wolf Camper Wolf
Lady Red 2261503 Maat Flag Zwart Rocket S Fleece Vest nx4vxOA
Outdoorjas Capuchon M Donkergroen Waterdichte Greenlands Stijlvolle Getailleerd Afritsbare Winddicht met Regenjas Dames HxqaZa
Lage Donkerblauwe 7 Schoen Ecco Soft Z7vffBYq
Camper Wolf Titicaca Wolf Camper Wolf Camper Titicaca Camper Titicaca Wolf Camper Titicaca Wolf