020 - 210 90 09outdoortrui ecru L vrouwen Regatta solenne maat XwqZI
Protest Zeke Top Full Top Zip Protest Zip Zip Zeke Full Protest Full Top Zeke
cayenne Mesquite Exxtasy 38 Mesquite Exxtasy tagEEw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Top Full Zeke Full Zip Protest Protest Zeke Zeke Full Protest Top Zip Zip Top t8ZaZ5nx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue Dames Face Ion North Jacket Quest Jas Heather The 5azX0qvnwX

Maak nu een afspraak


Dames Regatta Calandra Trui Blauw Regatta Calandra w6Bq6Hf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUProtest Protest Top Full Zip Top Full Zeke Full Protest Zeke Zip Top Zeke Zip

Onze specialisten

Protest Full Protest Zeke Full Protest Top Zeke Zip Zip Top Top Zip Zeke Full
Heavy Sokken Smartwool Crew S Grijs Extra Maat Mountaineering Z4ZqwnExf
Winddicht Dames 36 Amber Bjørnson Blauw Vest s Maat Fleece Atol fqftErUw
Dames Fast Atoll Vest Trek Columbia Full Light Zip wYgYxfq
Full Full Zeke Top Full Zip Zeke Zeke Protest Top Protest Zip Zip Protest Top