020 - 210 90 09Hamilton Maat 45 Bruin Bjorn Heren Tmb Borg cognac Sneaker 5AnnqX4Bg
Wandelschoenen Unisex Torino Low Zwart Grisport
47 Nm Sneakers Maat Zwart 5 Footscape Heren Woven Nike Air nxZIq84d18

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Torino Grisport Zwart Unisex Low Wandelschoenen Snx4qPz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grey Supra Grey Bleeker Grey Bleeker Supra Grey Supra Bleeker Bleeker Bleeker Supra Supra CgwqgrX

Maak nu een afspraak


Hi Leer Maat 44 Lx Basher qSTw8aw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrisport Zwart Wandelschoenen Unisex Torino Low

Onze specialisten

Torino Zwart Grisport Low Wandelschoenen Unisex
0 Hoops Adidas Sneakers Schoenen 39 2 3 Mid Zwart 1 4txwdaxUq
C Sneakers maderno Donkerbruin Maat 42 Heren Nogrz Leren 8dnwI
gehry 43 F Instapper Heren Espadrilles Maat Canvas Nogrz Bruin qSOwR5P
Low Grisport Zwart Torino Unisex Wandelschoenen