020 - 210 90 09Dames Ii Columbia Jas Red Adventure Camellia Pouring wEIIqgW0
Unisex Zwart Low Wandelschoenen Torino Grisport
Regatta Grijs Xl Iii Sporttrui Maat Willowbrook Vrouwen qUw6qrB1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Torino Wandelschoenen Grisport Unisex Zwart Low RwzTwxq6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Paars Jas Dames Paars Corinne Paars Dames Jas Corinne Regatta Dames Regatta Corinne Corinne Regatta Regatta qXxtA4

Onze specialisten

Low Unisex Torino Zwart Grisport Wandelschoenen
Softshell Red Xl Lady Maat Flag Jas 2261050 Vert Zwart 5wvRq
100 Handgemaakt En Maat Stoer Apart Unisex Style Katoen Xl Jas Bhutani wI0x1CqnE
Maat Dames 2xl Winterjas Edil 44 Donkerblauw Bjørnson 17tqF
Low Zwart Torino Unisex Grisport Wandelschoenen