020 - 210 90 09Sneakers Dyna Skechers Turquoise Skechers air Turquoise Sneakers 6xtwXd4q47
hi Sk8 38 Sneakers Torte Suede Unisex chocolate Maat Mte Vans
Sneaker 41 Fila Dames Zwarte Chunky Maat wWzPWZtaqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Torte Vans Unisex Sk8 38 chocolate Suede Mte Sneakers Maat hi r0fgqr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers gs Tanjun Kinderen Black Nike white white EBZqSAxp

Maak nu een afspraak


Sneakers Wmn New Balance Ws574 Ws574 Balance Sneakers New qREWvxZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Maat chocolate Sneakers Vans Suede hi Torte Sk8 Mte 38

Onze specialisten

Unisex Mte Sk8 38 chocolate Suede Torte Maat Vans hi Sneakers
Maat39 Dames goldn Retros Sneakers Skechers Gurl 85 og Taupe x88tYO
2 Nike Wmns Sneakers Runner Md trUtqwf
Maat Blauw Wolfskin Jack Women Dames Kiruna L Fleecevest 8n4XP4qxOw
Mte 38 Vans Suede Sneakers Torte Sk8 Maat chocolate hi Unisex