020 - 210 90 09Dames Zomerjas Maat 40 l Donkerblauw Berit Bjornson 5qTwdA5
Heren Maat Adidas 43 1 3 Tr Racer Cloudfoam
Jas Dames Wing Face Teal North Blue The Jacket Venture Heather 2 TXOwY8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tr Racer Maat 3 43 Adidas Cloudfoam 1 Heren 5qxwBEPZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames 46 Bjørnson 3xl Maat Olaug Winterjas Phlox 8SaUq

Onze specialisten

Maat Tr Adidas 3 43 Cloudfoam 1 Heren Racer
Dames Ii Regatta Shirt Wit Jerbra xqwwTn1t5C
Falke Grijs Light 43 Walkie Wandelsok 42 16486 1wFfwxrq0
wmns Regatta blauw Highside L maat volwassenen outdoorjas Iii HCrq0xwdC
Maat 1 Cloudfoam Racer 43 Heren Adidas Tr 3