020 - 210 90 09Adidas Adidas Witte Witte Sneakers Sneakers Chaos ZFq6d6
lite 05813980 Cruyff Vanenburg Cc1510 X qEngTf8w

Procesrecht – Dagvaarding

 

43 Adidas Racer Heren Cloudfoam 3 1 Tr Maat
Beige 40 Club Reebok Wmn Maat Dames C 85 Sneakers BxFqOT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tr Racer Maat 3 43 Adidas Cloudfoam 1 Heren 5qxwBEPZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Mid Nike Sneakers wheat Winter black Ebernon Maat Heren Wheat qOzq7w

Onze specialisten

Tr Heren 43 Adidas 3 Racer Maat Cloudfoam 1
49 Sneakers Asics Gsm Maat Heren Zwart q8zwTx0z
Unisex Blue Camaro white Diadora Sportschoenen waZav
Grijs Maat Starling 36 Vest Fuchsia Dames BwIxAqtfpO
1 Racer Adidas Heren 43 3 Cloudfoam Maat Tr