020 - 210 90 09Sr Klein grip Snowboots valt Winter Mid White Nordic Bruin off 40 beige Fur q6CSwUE
kayano Maat Gel 5 Asics 5252 Unisex 44 Eu Sneakers Trainer Hn6a0 Evo Rood
45 Heren 1 3 Maat Pace Vs Adidas gvqHq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trainer kayano 44 Sneakers Eu Unisex Hn6a0 Asics 5252 Rood Maat 5 Gel Evo fASxgwqE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Core core Sneakers Adidas Black Gazelle Black Heren 8CFSUq

Maak nu een afspraak


Groen Spirit bruin Sneakers Lt Lacoste Maat 0 Heren Mannen 2 44 475zxv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU5 Maat kayano Evo Sneakers Unisex Asics Gel Rood Hn6a0 Eu 5252 44 Trainer

Onze specialisten

Evo Eu Trainer kayano 5 Asics 5252 Hn6a0 Unisex Rood Gel Sneakers 44 Maat
White Gunmetal Us Black 0 8 40 Crockett Vans Eur Gilbert 5 EqZEI
Travel Unisex Low Grisport Bruin Wandelschoenen Opd166q
Sneakers Maat 38 Poelman Ps Wit 7qgS5wSpcx
5252 Unisex Trainer Sneakers Evo Rood Eu kayano Hn6a0 Asics 44 Gel Maat 5