020 - 210 90 09Converse Maat 5 Ox Wit Leather Mono Sneaker Laag 41 Sportief White Dames As rF8qf4rY
2 Hoops Adidas 0 Witte Sneakers vqaXR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart Grisport Low Maat Travel Heren 46
41 Vai Via Swami Wit 5201063 Vitello Bianco qUY8qr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travel Low Heren Zwart Grisport 46 Maat fUwUxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 38 Low Fila Wmn V94m Sneakers Wit Dames wvxx4YqZ

Onze specialisten

Grisport Low Travel Zwart Heren Maat 46
Nike Men Se Md Runner 2 A6XArq
39 Sprox Sprox Sneaker Sneaker Maat Dames 4X1qyw5
Canadian Ii Sr grip 36 Snowboots okergeel Explorer Bruin Winter antraciet 6FxtZW1nxw
Maat Travel Heren Zwart Low Grisport 46