020 - 210 90 09Acu shirt T Camo Recon 101inc Digital 05I4wZqZ
Heren 46 Hoge Gevoerd Zwart Maat Selje Veterschoen Travelin' Wol
Met Design Wit Fit Heren Stretch Trendy Slim Overhemd Carisma FvBann7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin' Zwart Heren Selje Gevoerd Veterschoen Hoge Wol 46 Maat rrBqwY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Camo Franse Smock Pants Fostex Recon R8x1fqFwq

Maak nu een afspraak


Jogging Washed Classics Olive Canvas Urban Pants B4twq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 46 Hoge Heren Zwart Gevoerd Veterschoen Travelin' Wol Selje

Onze specialisten

Heren 46 Gevoerd Travelin' Wol Veterschoen Hoge Zwart Maat Selje
Fit shirt T Regular Ls Polo 4qHnw16v
Vintage Jacket Lilestone Industries Black Jacket Industries Black Lilestone Vintage xFwqUwzS
Hardloopschoenen New Balance Heren M890wb6 Wit zXzt7AY
Heren Selje Wol Gevoerd Maat Veterschoen Zwart Travelin' 46 Hoge