020 - 210 90 09Red Softshell Flag S 2261049 Vert Jas Maat Oranje rrpCwxq
Myken Travelin Halfhoge Cognac Leren Maat Veterschoen 42
Scenic Groen Wolfskin Jas Trail Jack Dames Women Jacket 81Unqa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Halfhoge Veterschoen Cognac Leren Myken 42 Maat BB6raA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Altiplano Women Brown Pants Altiplano Pants Women Deer xBaZgqR

Maak nu een afspraak


Zomerjas Dames Maat Kjelvik Vyana 42 Wit cfaF5qRF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterschoen Myken Leren 42 Halfhoge Maat Travelin Cognac

Onze specialisten

Veterschoen Halfhoge Maat Leren 42 Cognac Travelin Myken
Waterdicht 42 Zomerjas Blauw regenjas Bjørnson Selma Dames HaUxB
34 Maat 32 Dark Dames Used New Star Jeans Orleans xqpwOzOU
44 Wit Sneakers Bradbury Out Maat Herenschoen Laag Colmar Originals x8Awqaa
Cognac Veterschoen Travelin Halfhoge Myken Leren Maat 42