020 - 210 90 09Lyara Baker Ted Sneakers Runner Zwarte w7xqIAOn
Cognac Veterschoen 42 Myken Halfhoge Maat Travelin Leren
5 Maat Roshe 38 Dames Br Nike Wmns Two ZwqRz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Halfhoge Veterschoen Cognac Leren Myken 42 Maat BB6raA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Maat Veterschoenen Wit Clarks Dames qgIBH

Onze specialisten

Veterschoen Myken 42 Leren Maat Halfhoge Cognac Travelin
Aurora 18538434 Dames Gant 37 Wit Sneakers Maat 4pgqBO
Ebernon Wmns 38 Schoenen 5 Nike Beige Mid FqdOxO
Cream Unisex Beige Sneakers Red Classic lt Team univ Nike Sb Golden wvIfZZq
Halfhoge Cognac Leren Maat Veterschoen 42 Travelin Myken