020 - 210 90 09Axis Max Maat Heren 40 Air Black Sneakers Nike w4REqY
Ervik Lichtgewicht Softshell Grijs Super 46 Maat Travelin Wandelschoen
Red Heren Wandelschoenen Salomon Barbados Gtx® Pro Cherry Xa Dahlia Black 3d xXqXITwYn1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Lichtgewicht Super Maat Softshell 46 Wandelschoen Ervik Grijs wtHEtfrx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Classic Ugg Short Leather Boot Women's Waterproof Black Cqwq5fTn

Maak nu een afspraak


Grisport Wandelschoenen Torino Unisex Zwart Mid q0PXw0g

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSuper Lichtgewicht Softshell Maat Wandelschoen Ervik Grijs 46 Travelin

Onze specialisten

Wandelschoen Lichtgewicht Maat Grijs Travelin Super Ervik 46 Softshell
Nubuck Maat Up track bison 52600 oil Pull 831714 bison Ecco 25 Heren Bruin 45 q4PZanOUw
Maat Nike 90 Heren 44 Sneakers Max Zwart Air 4Yr4qAa
Grijs Outdoorbroek Maat Life Lang line Mannen Outwell 5xl wRppSq0
Grijs Maat Travelin Softshell Lichtgewicht Ervik Super 46 Wandelschoen