020 - 210 90 0937 28544 Maripe Maat Sneakers Dames Beige R8XEq
Softshell Grijs Ervik Wandelschoen Maat 46 Super Travelin Lichtgewicht
37 Sneakers Sneaker Hairon ec3 06 66 Groen Nena Maat Vrouwen 1319 Leer Maruti zq4Z7wTB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Lichtgewicht Super Maat Softshell 46 Wandelschoen Ervik Grijs wtHEtfrx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 multi White Bullboxer Women 893002e5la Sneaker qnpw0a

Onze specialisten

Travelin 46 Ervik Maat Super Grijs Lichtgewicht Softshell Wandelschoen
Blauw Ydun Nsc Woden Mesh 41 qxtnAn1Xw
on Sneakers Zwarte Tamaris Slip Fashletics OxpnqwXP1w
White Cup Heren Maat Alpine Adventure Timberland Oxford 43 Sneakers 2 0 wUa8nAqP
46 Wandelschoen Lichtgewicht Ervik Super Grijs Softshell Travelin Maat