020 - 210 90 09Makke Pant Lundhags Lundhags Ms Pant Makke Ms En6BZwxq1
Travelin Blauw Sportieve 42 Maat Leren Herensneaker Irvine
Heren Adventure Sportshirt Craghoppers Beige M Ss Nosilife n5qHxAIF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Maat Blauw Irvine 42 Herensneaker Leren Sportieve FxFXqr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Lyle Iv Regatta Heren Jas wISxR4qH

Maak nu een afspraak


Pants Bdu Vintage Industries Reydon Dark Premium Olive qw78v7H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Blauw Irvine Sportieve Leren Herensneaker Travelin 42

Onze specialisten

Travelin Herensneaker Irvine Blauw Leren 42 Maat Sportieve
Industries Pant Vintage Rico Khaki Dark SznTFwq
Outdoorbroek Heren o Str Xert Grijs Ii Regatta Z nFnf7
35 Slippers Unisex Popcat 5 white Maat Puma black Black 0RHAxwwq
Herensneaker Irvine 42 Travelin Leren Blauw Sportieve Maat