020 - 210 90 09Maat 42 Adidas 2 3 Eu Court Zwart 0b43816 Sneakers Mannen 2 Vl 00qRwT8
Irvine 42 Maat Blauw Herensneaker Sportieve Leren Travelin
Heren Geklede Bruine 43 Maat Instapper Venice awRdqx6a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Maat Blauw Irvine 42 Herensneaker Leren Sportieve FxFXqr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Heren 42 Rood Sneakers Ml597bul Balance New wXgq8f4g

Maak nu een afspraak


Heren Leadcat Badslippers Maat 43 Puma Wit Zwart xIT0pqBq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSportieve Blauw 42 Herensneaker Maat Irvine Leren Travelin

Onze specialisten

42 Irvine Blauw Travelin Herensneaker Leren Sportieve Maat
42 lime Pure Heren Skechers Gorun Maat Blauw FIwY1qw
Velton Skechers Relven Zwarte Sneakers Lage 6qWECFw6xY
39 Grijs Nike Sneakers Air 1 groen Max Maat qPw0B
Blauw Travelin Sportieve Irvine Maat Leren Herensneaker 42