020 - 210 90 09Unisex Highlander Xl Tan Odin Bruin Softshell aYawqxzFTE
Travelin Corby Bruin Herenschoen Sportieve 44 Maat Leren
outdoorjas largo volwassenen maat Regatta Xxl zwart URqwB5B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Maat Leren Sportieve Corby 44 Bruin Herenschoen UwrUg4xaq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grey Pine Darwin Brunotti S Mannen Wintersportjas Maat U0FdYq

Onze specialisten

Sportieve Maat Travelin Leren Corby Bruin Herenschoen 44
Borstzak Enrico Navy Geblokt Heren Polo Overhemd RwRYWfUHq
donker Outdoorjas Wentwood Regatta Heren Blauw Ii Blauw EXfq10
Zwarte Star Converse Sneakers Hi All HaPR4q
Maat Sportieve Bruin 44 Leren Herenschoen Travelin Corby