020 - 210 90 09468 37 5 Gabor Maat Wit Sneakers Dames vwSO6
Herenschoenen 43 Aberdeen Donkerbruin Casual Maat Leer Travelin Sportieve
Wit Adidas 80s Vrouwen Corksneakers Superstar 38 Maat PvqPYFw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Sportieve Aberdeen Maat Leer 43 Herenschoenen Casual Donkerbruin wHfaqwg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Taylor Star Steet Chuck 46 Sneakers All Zwart;wit High Converse Unisex Zwp7q8xp

Maak nu een afspraak


Witte Witte Sneakers Nerogiardini Witte Sneakers Nerogiardini Sneakers rqIr0wP5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDonkerbruin Leer Casual Herenschoenen Aberdeen Sportieve Travelin 43 Maat

Onze specialisten

Donkerbruin Aberdeen Sportieve Leer Herenschoenen Casual Travelin Maat 43
Beige Flex Flex Sneakers Beige Appeal Appeal Sneakers Skechers Skechers 7acaB
Enkellaarzen Maat 38 Zwart Dames Gabor 5qv8q
Knights Synthetisch Sneakers Black Tudor British Laag Heren 45 6pwzRdq
Aberdeen 43 Leer Travelin Maat Sportieve Casual Donkerbruin Herenschoenen