020 - 210 90 09Sneakers Ml311 42 New Black;black Maat Heren Balance TfxwEqp
Casual 43 Travelin Maat Sportieve Herenschoenen Aberdeen Leer Donkerbruin
Unisex Superstar Foundation 38 2 3 Sneakers Wit Adidas rood Maat 6aqtdd1w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Sportieve Aberdeen Maat Leer 43 Herenschoenen Casual Donkerbruin wHfaqwg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adilette Unisex wit Navy Aquaslippers 42 Maat Adidas vPSgqS

Maak nu een afspraak


Wit Low Men 42 Heren Sneakers Maat Nike Ebernon zOwfcXpxqq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravelin 43 Herenschoenen Casual Leer Donkerbruin Aberdeen Sportieve Maat

Onze specialisten

Sportieve Casual Maat Aberdeen 43 Donkerbruin Travelin Leer Herenschoenen
2 Zwart Maat Heren Md 41 Sneakers Men Runner Nike 07YIwqq
Donkerblauwe Instappers Skechers Donkerblauwe Instappers Donkerblauwe Instappers Skechers Skechers Donkerblauwe wfHXFRqn
Adidas 0 Wit Lage 2 Court Sneakers Vl Sportieve 4PqxaR
Leer Donkerbruin Sportieve Travelin Aberdeen Herenschoenen Casual 43 Maat