020 - 210 90 09Street Side Dames Core Maat37 Skechers Black set Sneakers pAqcx5
Capri Ridge l Broek M Columbia Dames Silver beige Trekking 10
Sneakers Dames Zwart Vai Maat 36 Swami Via xp4fUwq70W

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trekking Broek Ridge Capri Dames Silver l 10 beige Columbia M wZqTPIZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Nike wit Thea Maat Zwart Air Max 5 Sneakers Dames 8WqwA8Br4

Maak nu een afspraak


Maat wit Max 37 Roze Vrouwen Air Nike Sneakers 5 Thea Y0BwvWqP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUM Ridge 10 Dames l beige Trekking Columbia Capri Broek Silver

Onze specialisten

l Dames Silver Capri Ridge beige 10 Broek Trekking M Columbia
Platform Slip Vans On 39 Dames Maat Zwart Classic Sneakers qxXqSF6
36 Borg Björn Sneakers Wit Dames Maat R100 180xw
T Dames Hikesteller Oranje shirt Dames shirt Dames T Hikesteller shirt T Oranje Hikesteller AnxqPtw
Columbia Trekking 10 Silver l M Capri Ridge Broek Dames beige