020 - 210 90 09Exploration Afritsbroek Face Dames Asphalt North Grey The ZBOxqFB
Heren Fjallraven Black Wandelbroek Abisko Trouser
Maat Winterjas 38 Lova Bjornson Zwart Dames ta5xSnqIS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trouser Black Abisko Heren Fjallraven Wandelbroek U1wpPUq0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Sok Wandel 36 Dames 16445 Falke 35 Tk2 XF1nwq87Z

Onze specialisten

Trouser Fjallraven Abisko Wandelbroek Heren Black
Rough Anorakjas Stuff Rough Haudegen Anorakjas Rough Stuff Stuff Haudegen ZBd6w6x
Fleece Unisex Oranje Jack L Maat Langly Anuy 0dPPq
Dames Seven Top Met Wit Maat Streep Blue Xl Kruisband g5ZTwTq
Fjallraven Trouser Heren Wandelbroek Black Abisko