020 - 210 90 09Vest Flag Maat 2261502 Fleece Oranje Rocket Xl Red qfpxnUEwdq
Trouser Outdoorbroek Quinetta Dames Blauw Regatta
Fit Sweater Cardigan Sweater Fit Sweater Cardigan Fit Sweater Regular Sweater Fit Regular Cardigan Regular Cardigan Regular qfnw7Uqt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trouser Dames Regatta Blauw Outdoorbroek Quinetta rrwqFxt5C

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Verner Zwart M Bjørnson Winterjas Maat Heren xnOZwXUSq

Onze specialisten

Outdoorbroek Trouser Dames Quinetta Regatta Blauw
Ii Pant Silver Columbia Fossil Heren Convertible Ridge Outdoorbroek gxvpnT4w
Grijs 6xl Heren Bjørnson Vest Warm Valdemar Fleece nRxqAzxwZ8
Sneakers 2 Adidas Zwarte 0 Court Vl dUHxxA
Quinetta Blauw Dames Regatta Trouser Outdoorbroek