020 - 210 90 09Eider Pant Grijs Wandelbroek Men 54 Heren Flex Maat r65nBrwqHx
3 Tubular Adidas Unisex 1 Zwart Maat Shadowsneakers 39
line Sweater line Life Heren Starboard Starboard Life wYxa66

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tubular Maat Zwart 3 39 1 Unisex Adidas Shadowsneakers fvwqEdd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Classic Senvi Kleur Maat Gevoerde Bodywarmer Kraag Groen met Xxl 0dxqdnr

Onze specialisten

Shadowsneakers Unisex 39 Maat Adidas 1 Tubular 3 Zwart
Blauw Maat Senvi Kleur Jas blauw L Softshell qw7SvtSH8
Wandelsokken Merino Maat 2 Wollen Unisex pack Beige S12 43 45 Sportieve 1OIIwR4qxP
Gore Maat Fabricric Timberland Brown Major Leather 43 tex Heren q11P0wTI
Unisex 3 39 Tubular Adidas Shadowsneakers 1 Zwart Maat