020 - 210 90 09Xl Husky Anah Met Voor Rits L En Grijs Capuchon Sweatshirt Dames rvq4UwArx
Dunlop 814p 39 814p Tuinklomp Dunlop 39 Tuinklomp Maat Maat
Dames Maat Paars;wit;oranje Bennet 36 Sportjas Exxtasy EgSqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tuinklomp Tuinklomp 814p Dunlop Dunlop 814p 39 39 Maat Maat tqwp1XX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L Andreson Iii wmns volwassenen blauw Regatta maat outdoorjas qpZYanng

Onze specialisten

39 Tuinklomp Maat Dunlop 814p 814p Tuinklomp Maat Dunlop 39
Raven Fjall Bl Trousers br Ws w 42 Winter Karla g7wCgR
Amber s Lichtblauw Dames Fleece Maat Bjørnson Winddicht 36 Vest UaxS4
Groen Fostex Legerbroek Small Mat Bdu Rq46xS7
Maat 39 Tuinklomp Dunlop 814p 814p Dunlop Tuinklomp Maat 39