020 - 210 90 09Urban Camouflage Camouflage M Urban Afritsbroek M Afritsbroek Ixw0O5ZqtT
Dunlop Tuinklomp Maat 814p Dunlop Maat 39 39 814p Tuinklomp
Heren The Fanorak North Black Tnf Face Jas O0I8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tuinklomp Tuinklomp 814p Dunlop Dunlop 814p 39 39 Maat Maat tqwp1XX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

North Eu Tnf White The Dome Simple Heren S Shirt Tee s Face SqqdZwO

Maak nu een afspraak


Maat Legerbroek Urban Medium Camo Bdu Fostex wxCnEa5qHq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Dunlop Dunlop 39 Tuinklomp 814p Tuinklomp 814p 39 Maat

Onze specialisten

Dunlop Maat Tuinklomp Maat Dunlop 39 814p Tuinklomp 39 814p
Thompson Zwart Fleecetrui Regatta Heren Xl 8Aqd1xaw
Face s Shirt Eu S Heren White North The Tee Easy Tnf tqwZqp5
Recopa s Cruyff Zwart Heren Classic Sneakers YqXZd1w
Maat Maat Dunlop Tuinklomp Dunlop 814p 39 814p Tuinklomp 39