020 - 210 90 09Pinewood Edmonton Jas Jas Groen Mos Mos Pinewood Edmonton wdtIUI
650 Jas Turbodown Mountain Trask Maat Hooded Columbia Dames L Blauw
Maat 48 Dames Bjornson Gebreid Wijnrood Vest Brigitta UwqwgIP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Turbodown Trask Columbia Jas Dames Maat Blauw 650 Mountain Hooded L wXdxvrd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Life Banata line Dames Afritsbroek vPPEnBr

Maak nu een afspraak


Jas Dames Parka Noor Didriksons Navy 6WZFqZn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Mountain Dames L Turbodown Jas 650 Hooded Columbia Blauw Trask

Onze specialisten

Hooded Turbodown Trask Blauw L Columbia Mountain Dames 650 Maat Jas
Tradewinds Columbia Convertible Pant Dames 0 Outdoorbroek Silver Grey Ridge 2 rgqr8T
Bruin Chaska Regatta Outdoorbroek Dames Capri navPwqCT
paars outdoorjas wmns Regatta volwassenen Tarren S maat AYqBpPn
Blauw 650 Columbia Trask Dames L Turbodown Hooded Mountain Jas Maat