020 - 210 90 09Activate Light Outdoorbroek Women Blue Dames Midnight Jack Wolfskin Pants zvnaA
Dk Sp Typhoon Heren Sneaker Grey Dancer Cloud
Flag Jas Vert Maat Softshell Lady Red 2261050 3xl Zwart 4qd7Enw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Typhoon Cloud Dancer Grey Sp Dk Heren Sneaker 6qS4xXW5w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dark Night Pk International Dames 44 Cennin Xxl Maat Jacket wXqIX1r

Onze specialisten

Sneaker Typhoon Dk Dancer Cloud Sp Grey Heren
38 Fleece Blauw Capuchon Vest Heiga Dames Maat Bjørnson m aqYUY
Face Silt Peak The Hoodie Grey North Drew Dames Trui Pullover 8TPww5Ftqx
40 Reebok 5 Grijs 85 C Club Vtg w7vq7PXx
Grey Sp Dancer Cloud Dk Heren Typhoon Sneaker