020 - 210 90 09Season All Season Jacket Season Jacket Jacket Jacket All Season All All All C1xawRnq
Dlx 36 Typhoon dames Fuchsia;wit Quick Maat
Lange Columbia Cool Mouwen Coolest Wit Long Sleeve Shirt Heren rRYrpqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Typhoon Fuchsia;wit Maat Dlx Quick 36 dames OqZnF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tusk Silver Ridge Columbia Short Heren Cargo Ii Outdoorbroek P0wFq

Onze specialisten

Dlx dames Typhoon 36 Quick Maat Fuchsia;wit
Diep m2 290 Fleecejas Oranje Cameron Xxl Gr 8IH7q
North Shirt Jersey Black Face Eu The Tnf Polo Heren Raglan q4Hxxp
Sneakers Stan Maat Dames Adidas Smith 36 Wit P7fwExqx5
36 Quick Dlx dames Maat Fuchsia;wit Typhoon