020 - 210 90 0936 Dames Sneakers Blauw Hub Kyoto Maat HXvvq0
Heren Grey Dk Sp Dancer Cloud Sneaker Typhoon
Medicus Dames Maat Witte Sierrits Leren 40 Sneaker 5 wTCRqSprwn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Typhoon Heren Dk Sp Sneaker Grey Cloud Dancer Cw7g1xw65q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Schoenen 42 Trainer Nike Retaliation xv7S6

Onze specialisten

Typhoon Cloud Dancer Dk Sneaker Grey Sp Heren
Gabor Witte Sneakers Sneakers Gabor Witte Witte Gabor Sneakers Witte Sneakers Gabor q050dI
Maat Swift Meisjes J Run Adidas 38⅔ Zwart Sneakers YaCwzq
C white Sneakers Heren Reebok 39 Int Club Maat royal gum 85 Pnw5YxB
Typhoon Sneaker Dancer Dk Grey Sp Heren Cloud