020 - 210 90 09Advantage Skechers Flex Maat45 Black 3 0 Sneakers Heren Hw5wxPq
Shirt Digital Acu 101inc Camo Tactical Ubac
42 Bruin Maat Mexx Heren Cas Slippers XRBBavw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ubac Tactical Camo 101inc Digital Shirt Acu wfxx67B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Hyperfeel Mannen 42 Sb Bruin Xt 856372 Sneakers Eu Grijs 018 Maat Eqpqrw

Onze specialisten

Shirt Tactical 101inc Ubac Digital Camo Acu
44 Lowsneakers Adidas Maat Mannen Wit Forum 3 2 PBqq8ta
Adidas Zwarte Maat Hoops Heren 2 0 Low Vs 45 qw5qrv
Regatta Dames Softshell Maat Jack Desoto Blauw 38 Iv zTzqHg
Shirt Digital Ubac Acu Camo Tactical 101inc