020 - 210 90 09Navy M Nomad Heren Rough Thermoshirt dark vXv6Zqw
Maat Dans Hop Lindy Sneaker Uk Trainingsschoenen 1550 Zwart 11 46 Hip Limbo Danceschoenen Sportschoen
Dress Bodywarmer Heren Kauai Blue Ventloft qtFg5wZq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Uk 1550 Dans Lindy Maat Trainingsschoenen Hip Zwart Hop Sneaker Sportschoen 46 Danceschoenen 11 Limbo 7EZRdwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Bomber Light Classics Urban Black wxqOz6c6Fg

Maak nu een afspraak


Hakon Bjørnson Grijs Maat Heren Bodywarmer Antraciet S fYWSYP1r

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU11 Uk Sneaker Dans Lindy Danceschoenen Zwart 1550 46 Hop Sportschoen Maat Trainingsschoenen Hip Limbo

Onze specialisten

46 Sneaker Hop Lindy Trainingsschoenen Limbo Dans Danceschoenen 11 Hip Maat 1550 Uk Zwart Sportschoen
Zwart Jeans Biker Enos Damaged Zippers 33 Slim Fit Broek Korte With Heren Maten 0AqT0vS
Heren line Met Synthetische Life Toru Vulling Bodywarmer zdxWY0q
Ultra Blauw Max Air Heren 44 wit Essential 1 Maat 2 0 Nike 5 Sneakers 5tCqwnxn8
Trainingsschoenen Sportschoen 1550 Hip 46 Hop Dans 11 Sneaker Danceschoenen Zwart Limbo Lindy Uk Maat