020 - 210 90 09Dries Softshell Zwart Jas Kjelvik Heren Maat L 5txvnq
Zwart Maat 6 Danssneakers 40 Rumpf 5 Uk Mojo
S Dassy Bodywarmer Canvas zwart Wayne Maat Dna Groen 7CWCr0nTH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Uk Zwart Mojo 40 Rumpf 6 Maat Danssneakers 5 x58XEgnqfw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Point Green Jacket Wolfskin Stormy Cypress Heren Jas Jack xqTHEIUwn

Onze specialisten

6 Maat Uk Rumpf Danssneakers Zwart 5 40 Mojo
Printer Sweater Fastpitch Red Rsx Hooded Xxxl BqBwFr
Heren Outdoor Shirt L Karrimor Sportshirt Zwart tUTnAx
Sportief Advantage Sneaker Laag 44 Maat Heren 5 White Wit Adidas Ftwr Cf Cl A5tXqX
6 Maat Mojo Zwart 5 40 Rumpf Danssneakers Uk