020 - 210 90 09Cato Blauw Jas Heren Iii Regatta P0q1Ff
Shade Poseidon indigo quiet 3 Heren Wandelschoenen Ultra Salomon X Bunting
The Zwart Maat Xl Casual Drew Hoody North Face Peak Mannen Sweatersporttrui O6TqrO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ultra Poseidon 3 Heren Bunting Salomon Wandelschoenen Shade quiet X indigo 1vqnFwXE5W

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ll Stanton Fleecevest Regatta Grijs Xl Heren gFPnwHq

Maak nu een afspraak


Jas Karrimor Fleece Shade Green Polar Xl Heren 7wU84

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUquiet Poseidon Ultra Wandelschoenen 3 Bunting Shade Salomon indigo X Heren

Onze specialisten

X indigo quiet 3 Shade Wandelschoenen Poseidon Bunting Heren Salomon Ultra
Polo Shirt Urban The Piquet tnf Navy Face North Heren White q4fEpvf
North std Grey Easy The Heren Heather s Raglan Tee S Shirt Medium Face Tnf Eu FWnS4ndqC
Balance New Blue 500 Sneakers Maat 40 Heren 5 Uqw16q
X Shade Ultra Salomon quiet Poseidon Heren Bunting indigo 3 Wandelschoenen