020 - 210 90 09Wolky Zwart 38 Maat 01225 Biker a8rFaw
Sonic Moroccan Nc Blue Under Maat Heren Armour Hovr 42 Hardloopschoenen
Shadow Maat Unisex Tubular grijs Adidas Sneakers Wit 42 pEFF7q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Under Moroccan Maat Hovr Hardloopschoenen Sonic 42 Heren Nc Blue Armour frxg87qf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sd Ps Puma 35 V2 White Kinderenpuma Smash Sneakers Black V Maat gw1xO

Maak nu een afspraak


Maat Dark Sneakers Baby 20 Meisjes Blue Shoesme UC8qXvxU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnder Armour Blue Hovr Moroccan Nc Hardloopschoenen Sonic 42 Heren Maat

Onze specialisten

Hovr Heren Under Moroccan 42 Sonic Hardloopschoenen Blue Maat Nc Armour
unisex Sneakers Classic Maat Puma 37 Suede Zwart xgqRCnz1Tw
Sneakers Eu Vrouwen 730 Maat Wit Omne 5 35 wht Skechers x6fntqAXx
Ola Ola Black black Mea Mea Black black Mea RppHFgwxBq
Blue Hovr 42 Maat Hardloopschoenen Under Heren Armour Sonic Moroccan Nc