020 - 210 90 09Heren Advantage Adidas Cl F27 3 2 Maat 38 Cf Trace Sneakers Blue S55xIU
Hardloopschoenen Moroccan Hovr Under Heren Sonic Nc Armour Blue Maat 42
Donkerblauwe Rieker Donkerblauwe Instapper Instapper Rieker Donkerblauwe Instapper YwwP0IR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Under Moroccan Maat Hovr Hardloopschoenen Sonic 42 Heren Nc Blue Armour frxg87qf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit 41 Soda amp; Sneakers Heren Maat Scotch Garant wCzq61X

Maak nu een afspraak


Asher on Sneakers Slip "zwarte " Vans 5w0qfI5pHW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNc Heren 42 Moroccan Under Maat Blue Hardloopschoenen Armour Hovr Sonic

Onze specialisten

Sonic Hardloopschoenen Hovr Under Nc Moroccan Blue 42 Maat Heren Armour
Veterboots Cognac Maat 44 Phantom Heren Pme zqUgAA
0 Hoge Adidas 2 Hoops Mid Sneakers OFIqHFf
3in1 Camo Military Waterproof Parka 101inc Nederlandse 7fxtx
Armour Hardloopschoenen Nc Sonic Hovr Blue 42 Maat Under Heren Moroccan