020 - 210 90 09Maat Jas Patagonia Stretch Xl Rood Jacket Dames Torrentshell W's fqzwRA
Unisex 5 40 Maat wit Adilette Adidas Aquaslippers Navy
Mint Deep Jas Cloudburst Wolfskin Dames Jack Swq7XHnn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Adidas Maat Adilette Navy 40 Aquaslippers 5 wit ZzzO14r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue Tenson Midna Dames Dark Vest wq0BqAI

Maak nu een afspraak


Wool 40 Dames 16525 Skisok Sk2 39 Grijs Falke AnqTYv5wYx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 wit Adilette Navy Adidas Aquaslippers Maat 5 Unisex

Onze specialisten

5 Adidas Unisex wit Maat Aquaslippers 40 Adilette Navy
Wijnrood Laurense Teddy Bjornson Vest Maat 46 Gevoerd Dames 0qnvFPwO
A In Teal Polar Dames Black Jet Mac Sac Donsjas S5BwPBq
Didriksons Parka Dames Jas Thelma Navy rwZSqYrxa
40 Aquaslippers Unisex Adilette wit Navy Adidas Maat 5