020 - 210 90 09Abisko Fjallraven Shorts Uncle 50 Blue Xrqrnd
Adilette Adidas white Unisex Blue Maat 46 Adi Slippers
Jacket Wolfskin Heren Maat Men Blauw Highland Jas Jack Xl qpdBFyC7q1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Adilette white Maat 46 Adidas Adi Blue Slippers aEd7BqwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hill Maat Walking 50 Wandelbroek Gelert Dark Heren Navy qExOYR

Maak nu een afspraak


Petrol Telt Heren line Life Fleecejas wTSAq4AI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 Adilette Slippers white Adi Maat Blue Unisex Adidas

Onze specialisten

Blue Adi Unisex Maat Adidas white Slippers Adilette 46
Fleece Duty Jack Hooded 101inc Zwart Heavy 5qxPtFwwO6
Broek Canvas Life Beige Lange Heren Amaru line AqqwPEI0
Heren Zwart Low Samaris Wandelschoenen Ii Regatta pn4P0xOwqp
white 46 Adilette Adidas Maat Blue Unisex Adi Slippers