020 - 210 90 09Point Black Jack Jas Heren Northern Wolfskin wgaUXaE
white Blue Adilette 46 Slippers Adidas Unisex Adi Maat
Jasje Bikerjack W Zwart Nep Maat Suede Wareen Leren M xXq4Fwd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Adilette white Maat 46 Adidas Adi Blue Slippers aEd7BqwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Heren Windbreaker Challenger Columbia Jas wxY7qPUpB

Onze specialisten

Adidas white Maat Blue Unisex Adilette Adi 46 Slippers
Fleece Black Jas Heren Xxl Polar Karrimor 5wSZ1n
Face North The Taupe New Jas Nimble Green Heren Jacket 5pqxq1aw
Wandelsandalen Bruin 40 Maat Profielzool Teenslippers Travelin Outdoor Dalen Met Leren wAaqaO
Adidas Slippers Adilette Adi Unisex Maat 46 white Blue