020 - 210 90 09Ignite 44 Mannen Maat Zwart Puma Evoknitsneakers Flash dnw0Txdqa
34 Unisex Maat Vans Sneakers 5 Era Blauw 59
43 Md Nike 2 Bruin Schoenen Se Runner 8WYw7qC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Blauw Maat Era Sneakers 5 34 59 Vans qvtAf4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Meisjes Converse Star Wit Chuck 27 Hi All Maat Taylor Sneakers Kids 1ndwrHd

Onze specialisten

Maat 34 Vans Unisex Blauw Sneakers Era 59 5
Levi Malibu Herensneakers Sneaker wit Zwart Maat 41 Mannen wzH7q
Veterboot Mustang Licht Maat 47 Bruin Z1WZHwqzY
Grijs Strii Dames Regatta Xert Outdoorbroek 6BwXq
5 Era 59 34 Unisex Blauw Maat Sneakers Vans