020 - 210 90 09Heren Sneakers Gaastra Tmb Kai Groen M UnWpXqB
lyte Unisex H715n maat37 5 Gel 9097 Iii sneakers Ns Asics Schoenen Zwart
Quarry Caribou Snowboots Oatmeal Sorel Heren xIdOPqOH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Gel maat37 5 Asics 9097 H715n lyte Iii Ns Schoenen sneakers Zwart 8nvO1nqd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

All Natural Converse White Sneakers Star Laag 6dSSqwT

Maak nu een afspraak


Shark Mephisto Sandaal Fit Maat 40 Heren Sadarwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSchoenen Gel Unisex 5 sneakers Iii maat37 9097 H715n Ns Zwart lyte Asics

Onze specialisten

Iii lyte Gel sneakers Ns Schoenen Zwart 9097 5 maat37 Unisex H715n Asics
black Nike Max Black Cream Cream lt Unisex Sb Sneakers lt Janoski Air PTqPwr
42 Heren Balance Green New Maat 5 Sneakers 500 wqRxT7YB
Eu Solo Swift 3 Adidas Blauw Mannen 1 41 Maat Terrex Trekkinglaarzen Ac7886 wBqx6EaqP
Schoenen 9097 Iii Unisex maat37 H715n lyte Asics Gel Zwart Ns sneakers 5