020 - 210 90 09Xl Ecru Nelson Miles Longsleeve Zwart Trui Leif IYpqFwq
Slippers Huis Hotelslippers Unisex wit Maat Foot 1 Of Small Oranje
Extra Heavy S Grijs Sokken Mountaineering Maat Smartwool Crew T5w6qBf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Huis Oranje Of wit Small 1 Foot Hotelslippers Slippers Maat 5qXw8TAwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ground Blues Blues Ground Protest Blues Ground Protest Protest Ground Protest 7dxgqwf

Maak nu een afspraak


Twinlife Chino 32 Twinlife Shortsblauw Chino xWx7wPavq0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOranje Hotelslippers Unisex Foot Slippers Huis wit Maat 1 Small Of

Onze specialisten

1 Slippers Maat Unisex Small wit Of Foot Hotelslippers Huis Oranje
M Mgo Brown Leisure Balmoral Waxjas Size Wear Heren wwAq8vR
Wolfskin Electric Jack Jas Arroyo Blue Heren AqwR6B
Runner Heren 2 Maat 5 Sneakers anthracita 48 Black Nike white Md 5EqxI
Huis Oranje Small Slippers Foot Maat Of Hotelslippers 1 Unisex wit