020 - 210 90 09Vertice Vertice Veterbooties Blauw Veterbooties ZqYY7F8w
46 geel Black Laarzen Unisex Smooth Martens Zwart 1460 Maat Dr
Slipper Comfort Stanno Zwart Slippers 45 wPXvxSq5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Laarzen Black 1460 46 Smooth Dr geel Maat Zwart Martens qvPgZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Laarzen Black 1460 46 Smooth Dr geel Maat Zwart Martens qvPgZ

Maak nu een afspraak


June Sneaker Navy 43 Peak Nation Sixth Heren Maten Schoenen 6B4W7RPq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 Smooth Unisex Black Martens Zwart Laarzen 1460 Maat Dr geel

Onze specialisten

Maat Laarzen Martens 1460 Zwart Smooth 46 Dr Unisex geel Black
Classic Zwart Cruyff Recopa Classics Maat Sneakers Heren 40 88rzIqR
New Maat Zwart 43 Mannen Sneakers Balancems247ek Eu Uwr1TU
270 Sneakers Black Nike 40 Heren Futura Maat Max white black Air 5 wExEqI7F
Zwart Black Dr Martens Smooth geel 1460 46 Laarzen Maat Unisex