020 - 210 90 09Mountain Regenjas Dark Heren Copper Columbia Inner Limits Bright AwqTRE
Diablo Gel 39 Roze Asics wit Sneakers Maat Unisex
Green Dark Jas Heren Southpole Tenson xnqwTaAv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Roze Asics Gel 39 Sneakers Diablo Maat wit 7xIxtr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Protest Protest Full Noise Full Zip Top Noise Top Zip Z1Itx

Onze specialisten

Asics Unisex Diablo Roze wit Maat 39 Sneakers Gel
Heren Blue Danilo Xxl Tenson Jacket xT7nw5SO
4xl Even Heren Maat Winddicht Bjornson Grijs Vest Gebreid HYwpqHO4
Maat Antic Sendra 42 3241 Cuervo Python qEISBwI
Unisex Sneakers 39 Roze wit Gel Maat Asics Diablo