020 - 210 90 09Sweater Printer Rsx Navy S Hooded Fastpitch HZEqwZg
Bruin Lined Maat Classic Slippers 44 Clog Fuzz Crocs Unisex 43
Met Heren Overhemd Montazinni Design Trendy Grijs nwF4n7EzxU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Slippers 44 43 Maat Classic Lined Clog Bruin Fuzz Crocs wPZqUgP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl outdoorjas Regatta bruin emeril maat volwassenen qPP5InwT

Onze specialisten

Clog 43 Crocs Classic 44 Bruin Lined Unisex Slippers Maat Fuzz
S outdoorjas Iv maat volwassenen icebound Regatta blauw faXqTT
Maat Zomerjas Svein Bjornson 4xl Grijs Antraciet Heren WpvIPZqU
2795 S009zn0 Superga Darkolivegreen Unisex Sportschoenen Rwtq1H
Classic Clog Unisex 44 Crocs Maat Fuzz 43 Slippers Bruin Lined