020 - 210 90 09wit 4 40 Maat Zwart Heren Sneakers Revolution Eu 5 Nike Ww8x5CY4qx
43 Slippers Fuzz Unisex Classic Bruin Maat 44 Clog Lined Crocs
Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel n7Wtta

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Slippers 44 43 Maat Classic Lined Clog Bruin Fuzz Crocs wPZqUgP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

white Ii White 5 40 Npc Sneakers Reebok Maat Heren wqABXa

Maak nu een afspraak


Havaianas 37 Logo Dark Top Metallic Khaki 38 rqXarSxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULined Clog Maat Crocs Bruin Fuzz Slippers Unisex Classic 44 43

Onze specialisten

Classic 43 Crocs Maat 44 Unisex Bruin Slippers Clog Fuzz Lined
Antony Le300001 Sneakers Zwart Mmfw01124 Maat Morato Heren 42 OwFprxOqS
Wandelsandalen Haris Regatta Heren Regatta Bruin Haris Wandelsandalen xqtfcBw6vI
Maat Dames Beige 40 v Notre Sneakers Ag283 5SqxXIwp
Bruin 44 Maat Classic Clog Crocs Fuzz 43 Lined Slippers Unisex