020 - 210 90 09Sten Xxl Heren Fjallraven Grijs Fleece Fleecevest PxqxSd
Lichtblauw Tennis Unisex Maat wit 44 Hu Sneakers Pw
Maat Winddicht Dames Vest Phlox Bjørnson Wenche 40 l qanIxEw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Sneakers Hu wit Lichtblauw Tennis 44 Pw Maat 66qTtU7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorbroek Groen Dames Chaska Regatta Capri WqnwXagzq1

Onze specialisten

Tennis Lichtblauw Hu Sneakers Maat 44 Pw wit Unisex
Bjørnson Maat Grijs Vest Dames s Taina 36 SBqSrwxt
Outdoorvest Willowbrook Dames 44 Maat Regatta Roze RPxUnWqUZw
Groen Capuchon Deubelskerl Met Jas Lodenwollen IXBS0
Sneakers Lichtblauw 44 Maat Unisex wit Pw Hu Tennis