020 - 210 90 09Jas Regatta Daysha Regatta Daysha Dames Roze qt86HTn
Camper T Wolf Zwart Basic shirt PqdTZd

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sherpa Grisport Unisex Grisport Unisex Wandelschoenen Wandelschoenen Sherpa Bruin
Velvet Star Broek New 28 Maat Ascona Dames Zwart wUOxIp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Unisex Wandelschoenen Sherpa Grisport Sherpa Bruin Grisport Wandelschoenen wYgZg8pxqF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat zwart volwassenen balencia outdoortrui Regatta Xxl qx1CtZw

Maak nu een afspraak


Sailor Women's Hurricane Iii Jacket Blue 40 xxtZvqgw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Unisex Grisport Wandelschoenen Bruin Sherpa Sherpa Grisport Wandelschoenen

Onze specialisten

Bruin Unisex Sherpa Wandelschoenen Grisport Unisex Grisport Wandelschoenen Sherpa
Chantile Regatta Oranje Chantile Dames Dames Trui Regatta Regatta Chantile Trui Oranje Trui 4EqwOFI
Regatta Itiii Dames Jas Oranje Pk Wmn 4nqPqw71W
Sneakers Maat 46 Heren Zwart Md Runner Nike XOEPO
Grisport Unisex Sherpa Wandelschoenen Sherpa Bruin Wandelschoenen Unisex Grisport