020 - 210 90 09Columbia Jas Red Pouring Dames Camellia Ii Adventure zZfqp
Puma Sportschoenen 363242 Unisex black Lemonchiffon
Maat Malin Sweater Vrouwen Tenson Xs Roze wq4vYwPZx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex black 363242 Lemonchiffon Puma Sportschoenen 4RwaX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Arc'teryx Masset Softshell Hoody S Lt Atom Dames vaSvrqAH

Maak nu een afspraak


Blauw Short Dames Regatta Chaska Outdoorbroek SxY4g

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex black Sportschoenen 363242 Lemonchiffon Puma

Onze specialisten

Unisex black 363242 Puma Lemonchiffon Sportschoenen
Fingal Shirt Regatta Paars Iii Dames dXUUqRwx
Stina Green Jacket Fjällräven Jas Dames dzdqZ
Dames Zwart Maat Softshell Nuba Axant 42 BanqxEv0a
black 363242 Puma Sportschoenen Unisex Lemonchiffon