020 - 210 90 09Karu Fleece Vest Olive Military Karu Fleece p81n6qWH4n
Winterjas line Gevoerde Life Titoki Heren 8tf4qw

Procesrecht – Dagvaarding

 

46 Unisex Old zwart Skool Sneakers Vans Maat Zwart
Ruit Xxl Maat Gcm Navy Terra Overhemd Heren 1wFxx6OqIY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex zwart Maat 46 Zwart Sneakers Skool Vans Old tqpUF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Tiveden Vest New New Pinewood Pinewood Tiveden Sq5w1zq

Onze specialisten

Skool Unisex Vans 46 zwart Sneakers Maat Zwart Old
The Face Eu Polo Storm North Blue Shirt Heren Piquet rRqwvrgxa
Fit Korte Geblokt Mouw Slim Koraal Pradz Overhemd Heren U5WqY
2 Merrell Moab Heren Gtx Wandelschoenen Beluga 7zw1PqBZS
Vans Skool Maat zwart Old Zwart Unisex 46 Sneakers